Over HRadviseur HRM blog

U vindt op dit weblog veel nuttige informatie waarmee u al direct uw voordeel kunt doen. In de columns leest u over onderwerpen die betrekking hebben op de alledaagse zaken in HRM en de arbeidsmarkt. Hierin worden u, naast opiniërende en visie gerichte informatie, oplossingsgerichte handvatten aangereikt die u direct kunt toepassen in uw dagelijkse praktijk.

U bent van harte uitgenodigd een gratis abonnement aan te gaan op HRM blog. Iedere nieuw verschenen column krijgt u dan automatisch via uw email toegezonden.

Ik wens u veel leesplezier en voordeel in uw ondernemerschap.

Simon Stoltz

1 gedachte over “Over HRadviseur HRM blog

 1. Wellicht is dit een interessant item voor uw blog:

  Rechtsongelijkheid bij ontslagvergoeding loopt op tot 40%

  De toegewezen vergoeding bij kennelijk onredelijk ontslag kan zo’n 40% uiteen lopen afhankelijk van het Hof en de toegepaste formule. Met de recent door Legalsense gelanceerde online rekenapplicatie is direct inzichtelijk wat de gevolgen van de toepassing van verschillende formules op de hoogte van de vergoeding zijn. Daarmee wordt ook voor het eerst helder welke mate van rechtsongelijkheid er op het moment heerst.

  Vanwege de huidige verslechtering van de arbeidsmarkt neemt de interesse voor ontslagvergoedingen zowel vanuit werknemers als vanuit werkgevers toe. De introductie van de nieuwe Kantonrechtersformule in januari en de introductie van de XYZ formule hebben daarbij al tot de nodige discussie geleid, waarbij het begrip rechtsongelijkheid centraal staat.

  Het loont bijvoorbeeld om te shoppen bij de Hoven bij kennelijk onredelijk ontslagprocedures. Het Hof van Den Haag hanteert daarvoor een andere formule voor dan de overige vier Hoven. Hoewel het resultaat gemiddeld gesproken ongeveer gelijk is, kan het verschil, afhankelijk van de leeftijd van de werknemer, oplopen tot ca. 40%.

  De verschillende berekeningen leiden natuurlijk tot meer werk voor die arbeidsjuristen en HR professionals die het meest uit een zaak proberen te slepen. Kort gezegd: de partij die het snelst kan rekenen kan een flink voordeel behalen. Legalsense lanceerde daarom een online applicatie waarmee de verschillende berekeningen met één klik naast elkaar kunnen worden gezet. Daarmee wordt het gemakkelijker voor de professional om vergelijkingen te maken, maar wordt ook voor het eerst pas duidelijk hoe scheef de huidige situatie is.

  Klaas van Schelven, Technisch directeur Legalsense:
  “Doel van onze applicatie was in eerste instantie niet om een statement over rechtsongelijkheid te maken. Onze gebruikers vroegen om een applicatie waarmee de te volgen strategie in een ontslagzaak makkelijk en betrouwbaar inzichtelijk kon worden gemaakt en wij zagen daar wel brood in. Toen enkele prominente advocaten ons vroegen om naar onze applicatie te mogen verwijzen in hun artikelen en presentaties beseften we pas hoe onduidelijk en oneerlijk de huidige situatie is.”

  Het rekenprogramma van Legalsense is gratis online beschikbaar. Een professionele versie biedt de mogelijkheid om voor meerdere werknemers tegelijkertijd de ontslagvergoeding te berekenen en op te slaan. Een import- en exportfunctie voor Microsoft Excel maakt grootschalige operaties efficiënt en vergemakkelijkt de communicatie met de cliënt.

  Legalsense is een jong softwarebedrijf dat heldere software maakt voor juridische professionals. Naast deze rekenapplicatie biedt het onder andere software voor tijdschrijven en facturatie voor kleinere kantoren, intranet en extranet oplossingen.

  http://www.legalsense.nl/kantonrechtersformule

  Neem voor meer informatie contact op met Bram Braakman (bram@legalsense.nl, +31 6 249 73 079)

Een reactie plaatsen