Over mij

28 jaar interim HR professional

simonstoltzSinds ik 28 jaar geleden als zelfstandig interim HR professional ben gestart, heb ik voor een groot aantal opdrachtgevers mijn kennis en vaardigheden mogen inzetten. Langer durende interim opdrachten, kortdurende adviesopdrachten en opdrachten als HR adviseur op afroep voor vaste klanten hebben elkaar steeds afgewisseld en opgevolgd.

Naast mijn werkzaamheden als interim HR professional ben ik vele jaren actief geweest als docent voor werkende volwassenen en als trainer voor diverse organisaties en trainingen bij open inschrijvingen.

Vrijwel vanaf het begin van mijn zelfstandigheid sta ik zowel werkgevers als werknemers bij als raadsman in ontslagprocedures.

Een voor mij belangrijke nevenactiviteit is het delen van kennis als spreker/gastdocent en het schrijven van columns.

Mijn uitdaging in HRM

HRM verkeert in een boeiende fase van ontwikkeling. De veranderende arbeidsmarkt en de opkomende vernieuwende economische opvattingen, maken dat arbeidsrelaties ingrijpend veranderen. Voor mij betekent dit dat HRM daarop zal moeten anticiperen. HRM zal in staat dienen te zijn organisaties te faciliteren zich bij die ontwikkelingen aan te sluiten.

De grootste uitdaging voor de komende jaren is mensen in te zetten op basis van de kracht van hun talenten en die te laten aansluiten op hun rol in de bedrijfsprocessen. Daardoor worden de continuïteit van organisaties en de continuïteit van werkgelegenheid voor de medewerkers evenredig gewaarborgd.

Bedrijfsvoering

In de afgelopen 28 jaar heb ik veel kennis en ervaring mogen opdoen in bedrijfsvoering. Als interim HR professional vind ik het belangrijk dat ik over de grenzen van mijn eigen discipline kan functioneren. Dat maakt me een sterke business partner op strategisch niveau. Tegelijkertijd stelt het me in staat strategische doelstellingen om te zetten naar een toepasbare uitvoering en mensen daarin mee te krijgen.

HRM in het MKB

Door de vele opdrachten die ik binnen het MKB heb uitgevoerd weet ik wat MKB werkgevers bezighoudt. Welke problemen zij tegenkomen als werkgever. Zo maken de steeds weer veranderende wetgevingen het werkgeverschap voor deze werkgevers niet gemakkelijker. Alleen al het huidige ontslagrecht brengt voor hen grote risico’s mee.

Mijn competenties

  • Weet mensen mee te krijgen in verander- en ontwikkelingstrajecten;
  • Weet de juiste wegen te bewandelen om zaken gedaan te krijgen;
  • Weet het beste uit mensen te halen en houdt tegelijk de bedrijfsvoering scherp in het vizier;
  • Is gedreven en enthousiast en weet beleid om te zetten naar toepasbare uitvoering;
  • Kan snel schakelen en sturen, gericht op kwaliteit, verbetering en resultaat;
  • Stevige gesprekspartner op alle niveaus binnen en buiten de organisatie;
  • Een sterke “can do” en hands-on mentaliteit.

Mijn CV leest u op mijn LinkedIn profiel

Zakelijke gegevens

Mijn activiteiten als interim HR professional voer ik uit onder de naam Coadin HRM, ingeschreven bij KvK nummer: 61914339.

Bel 06-46635412, of gebruik het contactformulier voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.